Saara Repo

Kokemusta, osaamista ja tutkimustyötä työelämästä

Koulutustaustani

  • Sosiaalipsykologi, VTL, FT
  • Työnohjaaja STOry
  • Ratkaisukeskeinen valmentaja
  • Personal and supervisor coach
  • Certified teacher for Mindfulness Based Stress Reduction MBSR.

CV ja Tutkimus Saara Repo

Pitkä kokemus työelämävalmennuksesta

Olen työnohjannut ja coachannut esimiehiä, opettajia, asiantuntijoita ja opiskelijoita sekä yksin että ryhmissä yli 20 vuoden ajan. Olen myös fasilitoinut yhteisöllisiä muutosprosesseja eri organisaatioissa.

Työssäni Helsingin yliopiston eri yksiköissä (Maatalous-metsätieteellinen tiedekunta, Avoin yliopisto, Lääketieteellinen tiedekunta) pedagogisena yliopistonlehtorina olen tukenut tutkimusperustaista organisaation johtamista ja kehittämistä sekä yliopistopedagogiikan opetusta vuodesta 1998.

Vankka osaaminen oppimisesta

Olen yhteisöllisen ja ryhmien oppimisen asiantuntija ja kirjoittanut aiheesta useiden artikkeleiden lisäksi tietokirjan: Repo-Kaarento, S. 2007.  Innostu ryhmästä – Miten ohjata oppivaa yhteisöä. Kansanvalistusseura. Lisäksi olen kirjoittanut muita tieteellisiä julkaisuja oppimisesta, opettamisesta, kehittämisestä, ryhmistä ja mindfulnessista.

Väittelin sosiaalipsykologian ja yliopistopedagogiikan välimaastoon liittyvästä aiheesta Yhteisöllisyys voimavarana yliopisto-opetuksen ja -opiskelun kehittämisessä. Tästä linkistä pääset tutustumaan väitöskirjaani.

Sertifioitu mindfulness-ohjaaja

Minulla on sertifioidun mindfulness-ohjaajan koulutus ja säännöllinen mindfulness-meditaation harjoittaminen on kuulunut elämääni vuodesta 2007. Käyn myös vuosittain mindfulness- ja meditaatioretriiteillä. Lisäksi olen perehtynyt itsemyötätunnon harjoittamiseen sekä Insight dialogue -meditaatioon, jossa meditaatio tuodaan osaksi vuorovaikutusta.

Olen tutkinut mindfulnessia osana hyvinvointia ja terveydenhuollon alan koulutusta (Tietoisuustaitoja opiskelijoille -tutkimus) sekä tuonut tietoisuustaitokoulutusta osaksi tutkinto-opintoja Helsingin yliopiston lääketieteelliseen tiedekuntaan.

Olen ohjannut Helsingin yliopistossa työntekijöille tietoisuustaito-kursseja (Mindfulness Based Stress Reduction) sekä koronavuonna tietoisuustaito-hetkiä etänä. Nauhoitteet löytyvät täältä.

Tietoperusta tutkimuksesta ja kokemuksesta – virtaa luonnosta ja liikunnasta

Kouluttajana vahvuuteni on teoreettinen ja tutkimusperustainen tieto yhdistettynä yli 30 vuoden opettajakokemukseen aikuis- ja yliopistokoulutuksessa.

Vapaa-ajallani viihdyn luonnossa meditoiden, vaeltaen, meloen tai pyöräillen. Rakas harrastukseni on paritanssi, jossa nautin musiikista, liikunnasta ja sanattomasta vuorovaikutuksesta. Kaunokirjallisuuden avulla sukellan aina uusiin ihmismielen maisemiin.